NIEUW: Bureau Doelpunt. Huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren

Vandaag openen – voor de állereerste keer – de deuren van bureau Doelpunt; een plek waar middelbare scholieren na schooltijd onder professionele begeleiding hun huiswerk kunnen maken. Nét een beetje anders, want het schoolwerk wordt afgewisseld met sport- en spelactiviteiten. Door dit nieuwe initiatief van docent Peter van der Neut was huiswerk maken nog nooit zo leuk!

Kinderen en huiswerk is niet altijd een gelukkige combinatie. Na een dag school is de motivatie en de discipline vaak niet meer aanwezig om nog aan het huiswerk te beginnen. Bureau Doelpunt brengt daar verandering in en laat zien dat het écht anders kan. Door schoolwerk, sport en spel met elkaar af te wisselen.

Professionele huiswerkbegeleiding

Bij bureau Doelpunt worden middelbare scholieren na schooltijd begeleid bij het plannen en maken van hun huiswerk. Iedereen uit de eerste, tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs is welkom, ongeacht het niveau. Scholieren worden dagelijks na schooltijd ontvangen in het clubhuis van de korfbalvereniging ‘Tempo’ aan de Olympiaweg. Zeker voor degenen die net zijn begonnen in de brugklas kan Bureau Doelpunt, met het wegvallen van de BSO, het nodige steuntje in de rug bieden.

Bewegen en coaching

Scholieren zijn op een meer ontspannen manier met hun schoolwerk bezig als zij dat kunnen afwisselen met sport en spel. Denk aan buiten sporten, leuke gezelschapspellen spelen of samen een potje tafelvoetbal doen. Daarnaast is er ook persoonlijke begeleiding en aandacht voor de individuele behoefte van de leerling.

Over Doelpunt Alphen

Doelpunt Alphen wordt gerund door Peter van der Neut (54 jaar). Peter is docent en al meer dan dertig jaar werkzaam in het onderwijs. “Bewegen is belangrijk voor kinderen. Door na schooltijd even te sporten of op een andere manier actief bezig te zijn, kunnen ze daarna weer helemaal met hun hoofd bij het huiswerk zijn. Ik geloof dat bewegen het lerend vermogen versterkt en zorgt voor een gezonde balans.” Zijn missie: scholieren met aandacht en plezier begeleiden. “Leerlingen zien groeien in hun ontwikkeling, dat vind ik mooi om te zien. Ik hoop ze vertrouwen in zichzelf mee te kunnen geven.”

Geplaatst op: 7 maart 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!