Bijles en huiswerkbegeleiding: de beste voorbereiding

Hoe bereid je je nou het beste voor op de aankomende toets of op een toetsweek? Om te zorgen dat je met meer zelfvertrouwen en zonder stress de aankomende toetsen maakt, geven we je een aantal tips:

1. Begin op tijd

Het is natuurlijk een open deur, maar het beste resultaat behaal je door op tijd te beginnen. Minstens een week voor de toetsweek, maar liever twee. Tijdens de bijles en huiswerkbegeleiding maken wij een planning, met een overzicht van alle stof. Sommige leerlingen vinden het handig om een tabel te maken, dan kun je afvinken wat je hebt gedaan. Tijdens de bijlessen houden wij ons aan deze planning en werken wij zo toe naar de toetsweek. Dit zorgt ervoor dat je op tijd begint met je voorbereiding en goede cijfers kunt halen voor de toetsen.

2. Stel prioriteiten

Waarschijnlijk gaat het ene vak beter dan het andere. Kijk dus voor je begint met het leren welke toetsen je echt goed moet maken. Om een cijfer op te halen bijvoorbeeld, of omdat het zwaarder meetelt dan een ander vak. Aan de belangrijkste vakken gaan we dan vervolgens tijdens de bijles en huiswerkbegeleiding de meeste tijd en energie besteden. Het zou natuurlijk helemaal perfect zijn als je voor alle vakken goed scoort, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Probeer in elk geval voor die vakken goed te scoren die op dit moment het belangrijkst zijn.

3. Aan de slag met leren

Na alle voorbereidingen moet je daadwerkelijk aan de slag met de leerstof. Ook hier zijn wel wat aandachtspunten te noemen.

Stof in je hoofd stampen is een ding, begrijpen is wat anders. Tijdens de bijles en huiswerkbegeleiding zorgen wij er dus voor dat je niet alleen dingen uit je hoofd leert, maar de kennis ook kunt uitleggen en toepassen. Herhaling is daarvoor heel belangrijk en dat is de reden dat we op tijd beginnen. Tijdens de bijles en huiswerkbegeleiding kunnen wij jou overhoren, zodat je weet wat je nog meer aandacht moet geven.

4. Zorg voor voldoende afwisseling

Zorgen voor genoeg afwisseling en beweging is belangrijk. Beweging kost energie, maar levert ook energie op. Hierdoor kan je je beter focussen en zorg je ervoor dat je meer kan doen in dezelfde tijd. Tijdens de bijles en huiswerkbegeleiding wisselen wij het schoolwerk af met sport- en spelactiviteiten. Dit zorgt ervoor dat je je energie kwijt kan en je daarna weer goed kan concentreren op je schoolwerk. Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg drinkt en zorgt voor frisse lucht in de kamer.

Bijles en huiswerkbegeleiding bij Doelpunt Alphen

Samen werken wij tijdens de bijles naar de eerstkomende toets toe. Het is namelijk belangrijk dat je cijfers omhoog gaan. Door regelmatig de stof van de vorige bijlessen te herhalen, begrijp je de stof beter en onthoud je de stof ook beter. Daarnaast geven wij nog tips en tricks die je kunt toepassen tijdens het maken van de toets. Dit geeft rust en vertrouwen en zal ervoor zorgen dat je betere cijfers haalt en beter in je vel gaat zitten. Goede cijfers leiden namelijk vaak tot meer zelfvertrouwen.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 11 juli 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!