Heeft uw kind moeite met wiskunde?

Veel leerlingen vinden wiskunde vaak een van de moeilijkste vakken op de middelbare school. Raakt uw kind het overzicht kwijt door alle vergelijkingen en formules? Dan kan bijles wiskunde helpen! 

De noodzaak van bijles wiskunde 

Wiskunde is een lastig vak en het is onmogelijk om goed wiskunde te leren door alleen maar te lezen en te luisteren. Om wiskunde te leren zul je oefeningen moeten maken. Wiskunde is een vak waarbij je genoeg tijd moet stoppen in het actief leren door het maken van sommen, zodat je het vak onder de knie kan krijgen. Hierdoor kun je direct van je fouten leren en maak je die fout niet meer bij de volgende opgaven. Hoe meer je op die manier oefent met het beantwoorden van opgaven voor het vak wiskunde, hoe beter je zult worden in het beantwoorden van de vragen.  

Voor wiskunde is het echter niet nodig om alle stappen in detail te onthouden. Het is beter om je te richten op het begrijpen van het globale proces en de logica die erbij komt kijken. Dit zal ervoor zorgen dat je begrijpt hoe je wiskundeopgaven in de toekomst moet oplossen omdat je de logica snapt. Door de basis te begrijpen zul je merken dat het een stuk makkelijker wordt om ook de lastige opdrachten op te lossen. 

Waarom is bijles wiskunde volgen belangrijk? 

Het terugkrijgen van een cijfer voor een toets is altijd spannend. Als dat cijfer dan ook nog eens tegenvalt is dat erg vervelend, vooral als uw kind zo hard z’n best heeft gedaan. Bijles wiskunde volgen is een goede manier om te zorgen dat uw kind na het terugkrijgen van zijn volgende cijfer wel enthousiast naar huis gaat met het goede nieuws. Want wat is er nu fijner dan thuiskomen met een geweldig cijfer? 

Door middel van bijles wiskunde is uw kind in staat om op zijn of haar tempo te leren hoe je dit vak moet aanpakken. Peter zal uw kind laten zien waar hij of zij op moet letten tijdens het maken van wiskundeopgaven en zal uw kind handige trucjes geven. Dit zorgt ervoor dat uw kind op een goede manier aan de slag kan gaan met wiskunde. Bijles wiskunde volgen zorgt ervoor dat uw kind en u als ouder zich geen zorgen meer hoeft te maken over de schoolresultaten. Bij Doelpunt Alphen zorgen wij er namelijk voor dat de schoolprestaties van uw kind omhooggaan.  

Begin met bijles wiskunde aan het begin van het schooljaar 

Het kan zijn dat uw kind, bij bepaalde onderdelen van het vak wiskunde niet helemaal mee kan komen of achterloopt. Dit kan op de korte of lange termijn zorgen voor veel tegenvallende resultaten, onzekerheid of het verlies van motivatie. U kunt dit voorkomen door aan het begin van het schooljaar uw kind aan te melden voor bijles wiskunde bij Doelpunt Alphen. Op die manier kunnen wij samen met uw kind ervoor zorgen dat hij of zij geen achterstand oploopt en de resultaten positief zullen zijn. De persoonlijke aandacht van Peter zal ervoor zorgen dat uw kind zichzelf zal ontwikkelen en weer met plezier en met meer vertrouwen naar school zal gaan! 

Hoe ziet de bijles wiskunde bij Doelpunt Alphen eruit? 

Bij wiskunde is het geen kwestie van flink stampen om de achterstand met wiskunde weg te werken. In de bijles wiskunde van Doelpunt leert uw kind enerzijds de basis van wiskunde op te frissen en te beheersen en werken wij anderzijds naar de komende proefwerken toe. Zo richten wij de bijles in op een manier die ervoor zorgt dat de leerling hetgeen hij of zij moeite mee heeft weer onder de knie krijgt. Door veel te herhalen en door de theorie op een rustige manier uit te leggen, zullen wij ervoor zorgen dat uw kind de stof zal begrijpen en kan toepassen. De bijles wiskunde zullen we afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich urenlang achter elkaar concentreren, uw kind dus ook niet. Door de bijles af te wisselen met sport- en spelactiviteiten zorgen wij ervoor dat uw kind de bijles wiskunde leuk blijft vinden en het zorgt ervoor dat uw kind zich tijdens de bijles kan concentreren.  

Wil je meer weten of je direct aanmelden? Dat kan via het onderstaande formulier.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 16 augustus 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!