Moeite met Nederlands? Ook jij kan het leren! 

De Nederlandse taal kent veel verschillende regels en uitzonderingen als het gaat om spelling en grammatica. Het is dan ook niet vreemd dat uw kind moeite heeft met het vak Nederlands. Er zijn vele aspecten van Nederlands waar leerlingen moeite mee kunnen hebben: zinsopbouw, werkwoordvormen of spelling. Bij Doelpunt Alphen leert uw kind op een leuke en interactieve manier beter te worden in het vak Nederlands.  

Begrijpend lezen is lastig voor veel leerlingen 

Begrijpend lezen wordt door veel leerlingen als moeilijk ervaren. Bij begrijpend lezen spelen drie aspecten een rol: de tekst, de lezer en het doel waarmee de lezer de tekst leest. Bij begrijpend lezen moet de leerling nadenken over wat er staat, wat er wordt bedoeld en hoe hij of zij dit kan vertalen naar de vraag die er wordt gesteld. Dit maakt begrijpend lezen een complexe vaardigheid, maar ook een vaardigheid waar je door oefenen beter in kan worden.  

Waarom is bijles Nederlands volgen belangrijk? 

Het terugkrijgen van een cijfer voor een toets is altijd spannend. Als dat cijfer dan ook nog eens tegenvalt, is dat erg vervelend, vooral als uw kind zo hard z’n best heeft gedaan. Bijles Nederlands volgen is een goede manier om te zorgen dat uw kind na het terugkrijgen van zijn volgende cijfer wel enthousiast naar huis gaat met het goede nieuws. Want wat is er nu fijner dan thuiskomen met een geweldig cijfer? 

Bijles Nederlands volgen kan een zeer positieve invloed hebben op de schoolprestaties van uw kind. Daarnaast kan het uw kind ook helpen met het vergroten van zijn of haar zelfvertrouwen. Bijles Nederlands volgen zorgt ervoor dat uw kind en u als ouder zich geen zorgen meer hoeft te maken over de schoolresultaten. Bij Doelpunt Alphen zorgen wij er namelijk voor dat de schoolprestaties van uw kind omhooggaan.  

Begin met bijles Nederlands aan het begin van het schooljaar 

Het kan zijn dat uw kind, bij bepaalde onderdelen van het vak Nederlands niet helemaal mee kan komen of achterloopt. Dit kan op de korte of lange termijn zorgen voor veel tegenvallende resultaten, onzekerheid of het verlies van motivatie. U kunt dit voorkomen door aan het begin van het schooljaar uw kind aan te melden voor bijles Nederlands bij Doelpunt Alphen. Op die manier kunnen wij samen met uw kind ervoor zorgen dat hij of zij geen achterstand oploopt en de resultaten positief zullen zijn. De persoonlijke aandacht van Peter zal ervoor zorgen dat uw kind zichzelf zal ontwikkelen en weer met plezier en met meer vertrouwen naar school zal gaan! 

Hoe ziet de bijles Nederlands bij Doelpunt Alphen eruit? 

Tijdens de bijles Nederlands gaan we allereerst achterhalen waar uw kind moeite mee heeft. Op basis daarvan zullen we de bijles zo inrichten dat de bijles ervoor zorgt dat de leerling hetgeen waar hij of zij moeite mee heeft weer onder de knie krijgt. Door veel te herhalen en door de theorie op een rustige manier uit te leggen zullen wij ervoor zorgen dat uw kind de stof zal begrijpen en kan toepassen. De bijles Nederlands zullen we afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich urenlang achter elkaar concentreren, uw kind dus ook niet. Door de bijles af te wisselen met sport- en spelactiviteiten zorgen wij ervoor dat uw kind de bijles Nederlands leuk blijft vinden en het zorgt ervoor dat uw kind zich tijdens de bijles kan concentreren.  

Wil je meer weten of je direct aanmelden? Dat kan via het onderstaande formulier.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 30 augustus 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!