Wat kan u verwachten van bijles geschiedenis bij Doelpunt Alphen?

Tijdens de bijles geschiedenis bij Doelpunt Alphen leer je het verleden op te delen in 10 tijdvakken. Hierbij horen de jaartallen, de kenmerkende aspecten en de bijbehorende gebeurtenissen. Daarnaast leer je vakvaardigheden en begrippen toe te passen. Door bijles geschiedenis kun je uiteindelijk historische verschijnselen en overeenkomsten, die ook betrekking hebben tot deze tijd, verklaren en beargumenteren.   

Bijles geschiedenis in combinatie met sport- en spelactiviteiten 

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van bewegend leren. Een echte connectie tussen bewegend leren en de leerprestaties is echter nog niet gevonden. Men heeft wel sterke vermoedens dat bewegend leren invloed heeft op de executieve functies, aandacht en concentratie. Daarnaast geloven wij bij Doelpunt Alphen dat bijles geschiedenis in combinatie met sport- en spelactiviteiten de bijles geschiedenis leuk houdt voor de leerlingen. Op die manier krijgen de leerlingen (weer) plezier in het leren en wordt het makkelijker om geschiedenis onder de knie te krijgen.

Bijles geschiedenis in de ideale omgeving

Leren is voor veel leerlingen al een woord waar ze paniek van krijgen. Zodra de leerlingen zijn begonnen met leren, zijn er continu afleidingen; er komt een bericht binnen op hun telefoon, de hond die gaat blaffen of een zusje of broertje die aandacht wil. Veel leerlingen kampen met dit probleem en zijn zoekende naar een ideale leeromgeving. Wij bij Doelpunt Alphen hebben voor bijles geschiedenis de ideale leeromgeving gecreëerd voor uw kind. Wij zorgen voor een rustige omgeving waar uw kind een prettige plek heeft om te werken waar hij/zij niet wordt afgeleid. Daarnaast kunnen leerlingen ook in groepsverband leren als zij dit prettig vinden. De bijles geschiedenis in combinatie met sport- en spelactiviteiten zorgt ervoor dat leerlingen beloond worden voor hun inzet en beter geconcentreerd kunnen blijven tijdens hun bijles geschiedenis.

Bijles geschiedenis is niets om je voor te schamen

Je hoort wel eens vooroordelen of sterke meningen over het krijgen van bijles. Steeds meer leerlingen krijgen echter bijles voor geschiedenis omdat ze daar minder sterk in zijn. Daar is toch helemaal niks mis mee zou je denken? Maar sommige leerlingen schamen zich een beetje dat ze bijles ‘nodig hebben’. Hun vrienden of vriendinnen hoeven minder hard te werken om dezelfde resultaten te behalen. Wat een frustratie! De leerlingen vinden zichzelf een beetje dom en schamen zich dat ze bijles nodig hebben. Maar dat is helemaal nergens voor nodig! Bijles geschiedenis kan je namelijk helpen om dingen beter te begrijpen, het helpt je bij het leren en het maken van je huiswerk en uiteindelijk behaal je daardoor betere resultaten. Bijles geschiedenis kan net het verschil betekenen tussen overgaan of blijven zitten. Besef je dat zelfs de slimste mensen ter wereld hun zwaktes hebben en deze bijschaven om nóg beter te worden.

3 tips om te leren voor geschiedenis

Deze tips zullen ervoor zorgen dat je meer gaat leren over de geschiedenis en er vooral meer van gaat onthouden. Leren voor geschiedenis zal ook leuker worden als je er meer van weet, dan ga je namelijk verbanden leggen.

Tip 1: Maak een tijdlijn

De jaartallen en de tijdlijn die daarbij hoort is van cruciaal belang om de geschiedenis te begrijpen. Als je de grote gebeurtenissen in de geschiedenis in een tijd kunt plaatsen, ga je sneller verbanden zien tussen verschillende tijden en trends uit die tijden. Wanneer je vervolgens een tekst leest zal je de tekst sneller in een tijd kunnen plaatsen waardoor je automatisch sneller kunt leren voor het vak geschiedenis.

Tip 2: Maak aantekeningen

Tijdens de lessen vertellen geschiedenis docenten veel. Probeer om aandachtig te luisteren naar het verhaal en ondertussen aantekeningen te maken. Als je meeschrijft zul je veel meer onthouden dan wanneer je alleen maar luistert naar de docent. Vind je het lastig om de docent bij te houden? Geef dit dan aan bij de docent en vraag of de docent langzamer wilt uitleggen zodat je het allemaal kan volgen. De aantekeningen die je hebt gemaakt tijdens de lessen zullen je bij het leren voor geschiedenis veel helpen in je voorbereiding van je toets.

Tip 3: Kijk filmpjes

Vind je het lastig om voor geschiedenis te leren? Kijk dan filmpjes over de onderwerpen die je nog niet zo goed begrijpt. Beeld en audio tegelijk zorgt ervoor dat je hersenen meer onthouden. Deze informatie kan je vervolgens koppelen aan de informatie uit je geschiedenisboek. Dit zal ervoor zorgen dat je op de toets meer kennis hebt en de toets beter kunt maken. Er zijn veel filmpjes te vinden op YouTube, kies je onderwerp en zoek naar filmpjes onder de 10 minuten. Filmpjes die langer zijn dan 10 minuten zijn vaak minder effectief en informatief.

Bijles geschiedenis bij Doelpunt Alphen

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de bijles geschiedenis en wilt u daar meer over weten? Vul dan het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 6 september 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!