Wanneer heeft uw kind bijles economie nodig?

Bij veel kinderen is het vak economie een echt alles of niets vak. Sommige kinderen blinken er in uit, terwijl anderen het ervaren als een echt struikelvak. Bij economie draait het vooral om de maatschappij als onderwerp. Uw kind leert rekenen met producten, diensten en goederen en het zien van (causale) verbanden. Daarnaast wordt uw kind gevraagd informatie in geschreven bronnen, tabellen en grafieken te analyseren. Dit soort complexe vaardigheden zijn zeker niet voor elk kind vanzelfsprekend.

Onderscheidende aanpak bijles economie bij Doelpunt Alphen

Als uw kind bijles volgt bij Doelpunt Alphen, wordt er allereerst gekeken naar het huidige kennis- en vaardighedenniveau. Daarna werken wij samen met uw kind de achterstand weg door een plan van aanpak op maat te maken voor uw kind. Doelpunt Alphen gelooft dat de aanpak economie in combinatie met sport- en spelactiviteiten de kinderen gemotiveerd en geconcentreerd houdt. Onderzoekers van het Radboudumc concludeerden dat kennis beter wordt opgeslagen als je vier uur later een uurtje sport. De afwisseling van sport tussen het leren door, werkt heel ontspannend. Vooral voor een kind, die meestal niet goed uren achterelkaar stil kan zitten.

Tips voor het leren van economie

  • Stamp de formules en schrijf ze als eerst op. Niks is zo vervelend als het vergeten van de formules voor een tentamen. Het is dus belangrijk om deze goed te leren en meteen op te schrijven als het tentamen begint.
  • Voor economie is het belangrijk dat je een goede basiskennis bezit. Van daaruit is het makkelijker om meer gecompliceerde dingen te leren.
  • Zorg dat je vraag en aanbod begrijpt. Vraag en aanbod hoort eigenlijk ook bij de basiskennis van economie. Zo weet uw kind hoe de markt werkt.
  • Train jezelf in het slim beantwoorden van vragen. Dit slim beantwoorden kan al tijdens het leren van een proefwerk/tentamen. Door telkens jezelf vragen te stellen tijdens het leren, blijft de stof actiever in je hoofd.
  • Maak een lijstje met de belangrijkste termen en de belangrijkste oorzaak/gevolg relaties.

Meer weten over bijles economie bij Doelpunt Alphen?

Wilt u meer weten over Doelpunt Alphen en/ of over de bijles economie die wij geven? Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 20 september 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!