Wanneer heeft uw kind bijles natuurkunde nodig?

De scholen zijn alweer begonnen. Een nieuwe klas, nieuwe namen, nieuwe leraren en misschien zelfs wel nieuwe vakken. Allemaal nieuwe indrukken die op uw kind afkomen. Nieuwe indrukken, een te rustig tempo of de overstap van de ene naar de andere klas kunnen allemaal redenen zijn waardoor uw kind al snel een achterstand oploopt. Aan het begin van het schooljaar is het echter cruciaal om vroegtijdig in te grijpen. Wacht niet te lang voordat u hulp inschakelt van Doelpunt Alphen. Hoe groter de achterstand, hoe langer het namelijk duurt voordat de onvoldoendes kunnen worden weggewerkt. 

Start niet te laat met bijles natuurkunde

Iedere leerling heeft wel van die vakken waar hij of zij iedere keer wat minder of zelfs onvoldoende op scoort. Terwijl je misschien wel net zo hard je best hebt gedaan. Dat werkt natuurlijk erg demotiverend en de volgende keer heb je daardoor misschien nog minder zin om je best ervoor te doen. Dat is het juiste moment om eens na te denken over wat extra hulp in de vorm van bijles natuurkunde. Je zult zien dat je na een aantal lessen al zult merken dat je met plezier naar de bijles natuurkunde gaat. Peter is een fijne bijlesgever, waar je het geheid goed mee kunt vinden, soms even een praatje maken en samen lachen, maar daarna gaan wij ook weer hard aan het werk.

Bijles natuurkunde zal ervoor zorgen dat je met wat meer zelfvertrouwen de toets maakt. Je begrijpt de vragen beter en je kunt al meer invullen dan de vorige keer. Een kleine week later staat het cijfer staat online. Met spanning bekijk je het cijfer en zie je dat je een voldoende hebt gescoord. Wat fijn!

Door verder te gaan met de bijlessen natuurkunde zul je zien dat hoe meer je oefent, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt, en des te mooier je resultaten zullen worden. Het hoeft geen acht, negen of tien te worden, maar een dikke voldoende voor natuurkunde is al super fijn! Je zelfvertrouwen zal omhoog gaan als je natuurkunde beter snapt en betere cijfers haalt. En dat zelfvertrouwen gunnen wij jullie allemaal!

Bijles natuurkunde in de ideale omgeving

Leren is voor veel leerlingen al een woord waar ze paniek van krijgen. Zodra de leerlingen zijn begonnen met leren, zijn er continu afleidingen; er komt een bericht binnen op hun telefoon, de hond die gaat blaffen of een zusje of broertje die aandacht wil. Veel leerlingen kampen met dit probleem en zijn zoekende naar een ideale leeromgeving. Wij bij Doelpunt Alphen hebben voor bijles natuurkunde de ideale leeromgeving gecreëerd voor uw kind. Wij zorgen voor een rustige omgeving waar uw kind een prettige plek heeft om te werken waar hij/zij niet wordt afgeleid. Daarnaast kunnen leerlingen ook in groepsverband leren als zij dit prettig vinden. De bijles natuurkunde in combinatie met sport- en spelactiviteiten zorgt ervoor dat leerlingen beloond worden voor hun inzet en beter geconcentreerd kunnen blijven tijdens hun bijles natuurkunde.

Hoe ziet de bijles Nederlands bij Doelpunt Alphen eruit? 

Tijdens de bijles Nederlands gaan we allereerst achterhalen waar uw kind moeite mee heeft. Op basis daarvan zullen we de bijles zo inrichten dat de bijles ervoor zorgt dat de leerling hetgeen waar hij of zij moeite mee heeft weer onder de knie krijgt. Door veel te herhalen en door de theorie op een rustige manier uit te leggen zullen wij ervoor zorgen dat uw kind de stof zal begrijpen en kan toepassen. De bijles Nederlands zullen we afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich urenlang achter elkaar concentreren, uw kind dus ook niet. Door de bijles af te wisselen met sport- en spelactiviteiten zorgen wij ervoor dat uw kind de bijles Nederlands leuk blijft vinden en het zorgt ervoor dat uw kind zich tijdens de bijles kan concentreren.  

Bijles natuurkunde in combinatie met sport- en spelactiviteiten

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van bewegend leren. Een echte connectie tussen bewegend leren en de leerprestaties is echter nog niet gevonden. Men denkt dat bewegend leren invloed heeft op de executieve functies, aandacht en concentratie. Daarnaast geloven wij bij Doelpunt Alphen dat bijles natuurkunde in combinatie met sport- en spelactiviteiten de bijles natuurkunde leuk houdt voor de leerlingen. Op die manier krijgen de leerlingen (weer) plezier in het leren en wordt het makkelijker om natuurkunde onder de knie te krijgen.

Bijles natuurkunde bij Doelpunt Alphen

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de bijles natuurkunde en wilt u daar meer over weten? Vul dan het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 26 september 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!