Bijles Engels; hulp bij de voertaal van de wereld

Het belang van het vak Engels kan eigenlijk niet vaak genoeg worden benadrukt. Engels is dé Lingua franca van de wereld. Het aantal Engelse leenwoorden in de Nederlandse taal neemt met de dag toe. Naar schatting hebben 380 miljoen mensen Engels als moedertaal en 1,6 miljard mensen spreken Engels als eerste, tweede of derde taal. Door de toegenomen globalisering neemt het belang van Engels als taal alleen maar toe. Een goede beheersing van de Engelse taal is van essentieel belang voor het succes van uw kind op de middelbare school, het vervolgonderwijs en later op de arbeidsmarkt.

Wanneer heeft uw kind bijles Engels nodig? 

Het vak Engels bestaat uit het leren van woordenlijsten uit het hoofd, het oefenen van de uitspraak door middel van praktijkervaring en het herkennen van allerlei grammaticaregels. Voor veel kinderen is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral de grammatica verschilt erg met die van het Nederlands. Veel kinderen ervaren het leren van Engels als een behoorlijke opgave, vanwege de onregelmatige werkwoorden en de typische Engelse uitspraak. Als uw kind moeite heeft om mee te komen met de stof die tijdens het vak Engels wordt gegeven, dan wordt het wellicht tijd om bijles in te schakelen.

Begin tijdig met bijles Engels

Bij het vak Engels gaan middelbare scholen vaak in een hoog tempo door de stof heen. Voor kinderen die niet of nauwelijks met de taal bekend zijn, kan dit voor frustraties zorgen. Door tijdig te beginnen met bijles kan u ervoor zorgen dat een eventuele achterstand van uw kind, niet nog verder oploopt. Daarnaast kan uw kind zich door middel van huiswerkbegeleiding rustig, maar gestaag voorbereiden op toekomstige schriftelijke overhoringen en proefwerken.

Waarom bijles Engels bij Doelpunt Alphen?

Als uw kind bij het vak Engels motivatieproblemen heeft of als hij/zij problemen ervaart tijdens het leren of uitstelgedrag vertoond, dan kan bijles bij Doelpunt Alphen oplossing bieden. Peter staat met zijn huiswerkinstituut Doelpunt Alphen bekend om zijn vernieuwende aanpak op het gebied van bijles en huiswerkbegeleiding. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen de verwachtingen van beide partijen worden besproken. Voor uw kind zal een planning en een plan van aanpak op maat gemaakt worden. In deze planning zullen huiswerkopdrachten en andere oefeningen met de Engelse taal afgewisseld worden met sport- en spelactiviteiten. Doelpunt Alphen gelooft namelijk heilig in de afwisseling tussen leren en bewegen, voor het bevorderen van de schoolprestaties.

Meer weten over bijles Engels bij Doelpunt Alphen? 

Wilt u meer weten over Doelpunt Alphen en/of over de bijles Engels die wij geven? Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. 

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 12 oktober 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!