Bijles Frans; ondersteuning voor een echte wereldtaal

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de Franse taal niet aan het uitsterven. Het tegenovergestelde is waar. Het aantal Frans sprekers in de wereld groeit extreem hard. In 36 landen is Frans de officiële voertaal. Momenteel spreken maar liefst 220 miljoen mensen Frans. Dit aantal is sinds zestig jaar verdrievoudigd. Daarmee is Frans de achtste meest gesproken taal ter wereld.

Begin tijdig met bijles Frans

Veel kinderen hebben moeite met Frans als vak op school. De taal kent vele tijden en modes van werkwoorden. Ook hebben veel kinderen moeite met de uitspraak van Frans. Veel woorden spreek je anders uit dan je op papier zou verwachten. Toch hoeft het leren van Frans niet lastig te zijn. Door goed bij te blijven met de stof kan het leren van Frans ook als iets leuks worden beschouwd door uw kind. Daarnaast is het beheersen van de Franse taal een zeer waardevolle toevoeging voor uw kind, vooral in zijn/haar latere carrière. Twijfel daarom niet te lang over bijles Frans, als u ziet dat uw kind moeite heeft om mee te komen met de stof.

Hoe ziet bijles Frans eruit bij Doelpunt Alphen?

Als uw kind bijles volgt bij Doelpunt Alphen zal Peter eerst vaststellen waar uw kind momenteel zit met zijn/haar kennisniveau. Vervolgens zal hij samen met uw kind bespreken waar de knelpunten en verbeterpunten liggen. Als dit is vastgesteld, zal Peter samen met uw kind een op maat gemaakte planning opstellen. De Franse grammatica zal worden opgefrist en woordenschat zal door middel van leuke oefeningen worden vergroot. Peter staat erom bekend de stof op een rustige en begrijpelijke manier uit te leggen. Door daarnaast veel te herhalen, heeft uw kind de stof binnen no time onder de knie. Tussen de oefeningen door zal er tijd zijn voor diverse sport- en spelactiviteiten. Onderzoek heeft aangetoond dat door beweging tussen het leren door, geleerde stof beter kan worden opgenomen in het werkbare brein. Daarnaast hebben veel kinderen moeite om zich urenlang achter elkaar ergens op te concentreren. De sport- en spelactiviteiten vormen hierop een goede uitlaatklep.

Tips voor het aanpakken van de Franse taal

Door zijn jarenlange ervaring als (bijles)docent heeft Peter de nodige kennis opgedaan. Kennis die handig kan zijn voor uw kind tijdens het leren van de Franse taal. Hier zijn vijf van zijn beste tips en tricks.  

  1. Bekijk je favoriete film of Netflix-serie in het Frans. Dit is een uitstekende manier om de klank en intonatie van belangrijke woorden eigen te maken.  
  1. Franse songteksten vertalen. Hiermee leert uw kind op een speelse manier zijn/haar luister en schrijfvaardigheid te verbeteren.  
  1. Oefen Frans met echte praktijkoefeningen. Stof leer je het best door er actief mee aan de slag te gaan. Door middel van simulaties en rollenspellen wordt de nieuwe woordenschat meteen aan het werk gezet  
  1. Dompel jezelf onder in de grammatica. Grammatica is van essentieel belang bij het leren van een nieuwe taal. Bij het op de juiste manier kunnen spreken van de Franse taal is het Werkwoorden vervoegen in verschillende tijden een must.  
  1. Herhaal je oefeningen elke dag. De woorden en grammatica van de Franse taal voelen soms abstract aan. Door iedere dag de stof kort te herhalen, blijft het veel langer in het geheugen zitten.  

Meer weten over bijles Frans bij Doelpunt Alphen? 

Wilt u meer weten over Doelpunt Alphen en/of over de bijles Frans die wij geven? Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. 

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 17 oktober 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!