Wanneer is het handig om gebruik te maken van een studiecoach?

Het is ook wel spannend, de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Zo zijn er veel ingrijpende veranderingen wat wellicht overweldigend kan zijn voor een kind. Een nieuwe school, nieuwe vakken, nieuwe docenten en nieuwe vrienden. Door al deze nieuwe aspecten waar een kind mee te maken krijgt, kan er wel eens een shift plaatsvinden in het stellen van zijn of haar prioriteiten.
Daarbuiten om, zijn er ook genoeg schoolvakken in het tweede en derde jaar wat een uitdaging kan bieden voor leerlingen om dit hun eigen te maken.  Ook om deze leerlingen een extra steuntje in de rug te bieden kan er gebruik gemaakt worden van studiecoaching.

Wat houdt studiecoaching in?

Studiecoaches verstrekken diverse studiemethodieken om zo efficiënt mogelijk de stof tot zich te nemen. Leerlingen leren dus hoe zij moeten leren. Daarnaast wordt er, indien dat nodig blijkt, ook inhoudelijk op de stof ingegaan en kunnen de leerlingen bij de studiecoach terecht met vragen.

Ook legt een studiecoach de leerlingen uit hoe zij het beste hun huiswerk kunnen opschrijven, prioriteiten kunnen stellen en in kunnen plannen. Daarbuiten om, leren ze ook hoe ze hun huiswerk moeten maken en hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op mondelinge en schriftelijke overhoringen en repetities.

Naast het individuele uur of de uren studiecoaching, zal de leerling thuis de aangeleerde vaardigheden zelfstandig toepassen om zo een passen en gestructureerd studiepatroon te ontwikkelen.

De voordelen van een studiecoach

Door een studiecoach in te schakelen kan dit een leerling op veel aspecten ondersteunen. Zo zal er een overzicht gecreëerd worden in de wekelijkse planning. Waardoor er ruimte gecreëerd wordt voor factoren zoals: vrienden, familie, school en uiteraard ontspanning.

Daarnaast zullen leerlingen in staat zijn om zelf hun focus te behouden en bepaalde deadlines te halen. Ook wordt het gemakkelijker om zijn of haar sterke punten en valkuilen te herkennen en hierin bijsturen waar dat nodig is.  Doordat er echt aandacht wordt besteed aan de persoonlijke situatie van een leerling, wordt het veel gemakkelijker om bepaalde valkuilen snel te identificeren. Last but not least, leerlingen zullen zelfverzekerder worden tijdens hun schooljaar doordat zij de juiste professionele sturing krijgen vanuit de studiecoach.

Vraag als werkgever een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Bent u benieuwd wat Doelpunt Alphen voor uw personeel kan betekenen op het gebied van huiswerkbegeleiding en bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 17 november 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!