Bijles aardrijkskunde

Vindt uw zoon of dochter het lastig om de verschillende soorten tektoniek te onderscheiden, om het belang van sociale cohesie in gemeenschappen te begrijpen of om de grote hoeveelheden aardrijkskunde huiswerk bij te houden? Wij begrijpen dat u zich als ouder druk maakt om de schoolresultaten van uw kind. Maar wij staan klaar om u te helpen met onze bijles aardrijkskunde bij Doelpunt. Wij helpen uw kind om betere cijfers te halen en met zelfvertrouwen naar school te gaan.

Het vak aardrijkskunde is een breed vak waarbij uw kind leert hoe de aarde in elkaar zit. Waar verschillende aardlagen uit bestaan en hoe landen in elkaar zitten met hun politiek, cultuur, industrie en economie.

Ook bestuderen leerlingen natuurkundige verschijnselen zoals aardbevingen, vulkanen en natuurrampen. De kennis die uw zoon of dochter opdoet tijdens het vak aardrijkskunde zorgt in het latere leven voor een hoop algemene kennis die erg handig is.

Bij Doelpunt helpen wij uw kind bij het logisch oplossen van opgaven en verplaatsen wij ons hierbij in de denkwijze van uw kind. Hierbij nemen wij de tijd om een leermethode toe te passen die bij de leerling past en die de stof op een manier uitlegt waardoor de leerling de stof begrijpt. Doelpunt heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs en weet daardoor hoe wij uw kind moeten begeleiden om goede cijfers te behalen en zijn of haar zelfvertrouwen terug te krijgen of te verhogen.

Tijdens de bijlessen aardrijkskunde zullen wij beginnen met het achterhalen waar de leerling met de kennis en vaardigheden van het vak is blijven steken. Vanuit dat standpunt wordt samen de achterstand weggewerkt en wordt er toegewerkt naar de eerstkomende proefwerken. Deze benadering helpt uw kind bij het begrijpen van aardrijkskunde en het behalen van goede cijfers. Tijdens de bijlessen aardrijkskunde focussen wij ons op het begrijpen van de theorie en het toepassen van deze kennis. Als de leerling de theorie begrijpt, kan de leerling namelijk makkelijker opgaven begrijpen en maken. Dit zal uiteindelijk leiden tot hogere cijfers. De bijles van Doelpunt Alphen is doel- en resultaatgericht.

Wat zeggen ouders en kinderen over Peter?

"Het verschil met mijn vorige huiswerkbegeleiding is dat ik bij doelpunt altijd goed begeleid word."

Colin

Lees volledige recensie

"Ik heb Peter altijd als een daadkrachtige, humoristische en gestructureerde docent beschouwd"

Nina van Buuren

Lees volledige recensie

"Jaren later was ik ontzettend verheugd dat ik bij hem in het voetbalteam terecht kon komen."

Alex Schoneveld

Lees volledige recensie

Hoe ziet de bijles aardrijkskunde eruit?

Samen werken wij tijdens de bijles aardrijkskunde naar de eerstkomende toets toe. Het is namelijk belangrijk dat de cijfers omhoog gaan. Door regelmatig de stof van de vorige bijlessen aardrijkskunde te herhalen, begrijpt de leerling de stof beter en onthoudt de leerling de stof ook beter. Dit geeft rust en vertrouwen en zal ervoor zorgen dat uw kind betere cijfers voor aardrijkskunde haalt en beter in zijn of haar vel gaat zitten. Goede cijfers leiden namelijk vaak tot meer zelfvertrouwen.

Tijdens de bijles aardrijkskunde zullen wij lesstof afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich namelijk lang achter elkaar concentreren. Sport- en spelactiviteiten zorgen ervoor dat de concentratie tijdens de lessen hoog blijft én dat de bijles aardrijkskunde leuk blijft.

Onze werkwijze

Het maken van huiswerk en het leren voor toetsen is soms best lastig. Wij helpen uw kind daar graag bij! We gaan samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe maak ik een goede planning? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!