Bijles economie

Vindt uw zoon of dochter het lastig om al die begrippen te begrijpen en onthouden, te rekenen met indexcijfers of om de grote hoeveelheden economie huiswerk bij te houden? Wij begrijpen dat u zich als ouder druk maakt om de schoolresultaten van uw kind. Maar wij staan klaar om u te helpen met onze bijles economie bij Doelpunt. Wij helpen uw kind om betere cijfers te halen en met zelfvertrouwen naar school te gaan.

Bij het vak economie wordt niet alleen van de leerling verwacht dat hij of zij grote stukken tekst kan lezen en verwerken maar ook vlot en goed kan rekenen.

Daarnaast moet de leerling goed zijn in begripsanalyse en functies kunnen interpreteren. Verbanden kunnen aantonen tussen de economische theorieën en de leefomgeving is voor de meeste leerlingen nog lastig. Het vak economie vraagt complexe vaardigheden die voor veel leerlingen niet voor de hand liggend zijn.

Tijdens de bijlessen economie zullen wij beginnen met het achterhalen waar de leerling met de kennis en vaardigheden van het vak is blijven steken. Vanuit dat standpunt wordt samen de achterstand weggewerkt en wordt er toegewerkt naar de eerstkomende proefwerken. Deze benadering helpt uw kind bij het begrijpen van economie en het behalen van goede cijfers. Tijdens de bijlessen economie focussen wij ons op het economisch denken en toepassen van de kennis. Als de leerling de begrippen en manier van denken onder de knie heeft, kan de leerling makkelijker opgaven begrijpen en maken. Dit zal uiteindelijk leiden tot hogere cijfers. De bijles van Doelpunt Alphen is doel- en resultaatgericht.

Bij Doelpunt helpen wij uw kind bij het logisch oplossen van opgaven en verplaatsen wij ons hierbij in de denkwijze van uw kind. Hierbij nemen wij de tijd om een leermethode toe te passen die bij de leerling past en die de stof op een manier uitlegt waardoor de leerling de stof begrijpt. Doelpunt heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs en weet daardoor hoe wij uw kind moeten begeleiden om goede cijfers te behalen en zijn of haar zelfvertrouwen terug te krijgen of te verhogen.

Wat zeggen ouders en kinderen over Peter?

"Het verschil met mijn vorige huiswerkbegeleiding is dat ik bij doelpunt altijd goed begeleid word."

Colin

Lees volledige recensie

"Ik heb Peter altijd als een daadkrachtige, humoristische en gestructureerde docent beschouwd"

Nina van Buuren

Lees volledige recensie

"Jaren later was ik ontzettend verheugd dat ik bij hem in het voetbalteam terecht kon komen."

Alex Schoneveld

Lees volledige recensie

Hoe ziet de bijles economie eruit?

Tijdens de bijles economie zullen wij lesstof afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich namelijk lang achter elkaar concentreren. Sport- en spelactiviteiten zorgen ervoor dat de concentratie tijdens de lessen hoog blijft én dat de bijles economie leuk blijft.

Samen werken wij tijdens de bijles economie naar de eerstkomende toets toe. Het is namelijk belangrijk dat de cijfers omhoog gaan. Door regelmatig de stof van de vorige bijlessen economie te herhalen, begrijpt de leerling de stof beter en onthoudt de leerling de stof ook beter. Dit geeft rust en vertrouwen en zal ervoor zorgen dat uw kind betere cijfers voor economie haalt en beter in zijn of haar vel gaat zitten. Goede cijfers leiden namelijk vaak tot meer zelfvertrouwen.

Onze werkwijze

Het maken van huiswerk en het leren voor toetsen is soms best lastig. Wij helpen uw kind daar graag bij! We gaan samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe maak ik een goede planning? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!