Bijles Engels

De Engelse taal hoor en lees je overal; op televisie, in muziek en op internet. Het is zo’n belangrijke taal dat het vak vaak op de basisschool al gegeven wordt en er in de onderbouw van het voortgezet onderwijs ook veel aandacht aan wordt besteed. Tijdens de lessen op school worden veel onderdelen behandeld zoals grammatica, woordenschat, leesteksten en luisteropgaven, zodat uw kind de taal echt helemaal eigen kan maken. Misschien heeft uw kind moeite met een van deze onderdelen, of weet uw kind niet hoe hij of zij het beste kan leren voor dit vak. Wij gaan uw kind daarbij helpen.

Bijles Engels helpt uw kind om de lesstof van Engels beter te begrijpen en te verwerken. Uw kind krijgt een-op-een begeleiding voor de stof waar uw kind moeite mee heeft en uw kind kan alles vragen als hij of zij iets nog niet helemaal snapt. Bij Doelpunt is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Op die manier krijgt uw kind precies de aandacht die hij of zij nodig heeft.

Wij houden contact met ouders over de voortgang van uw kind. Zo weet u precies wat het effect van de bijles is. Door samen te werken aan verbeterpunten krijgt uw kind zijn of haar zelfvertrouwen terug of wordt deze verhoogd, waardoor uw kind beter presteert.

Wat zeggen ouders en kinderen over Peter?

"Het verschil met mijn vorige huiswerkbegeleiding is dat ik bij doelpunt altijd goed begeleid word."

Colin

Lees volledige recensie

"Ik heb Peter altijd als een daadkrachtige, humoristische en gestructureerde docent beschouwd"

Nina van Buuren

Lees volledige recensie

"Jaren later was ik ontzettend verheugd dat ik bij hem in het voetbalteam terecht kon komen."

Alex Schoneveld

Lees volledige recensie

Bijles Engels volgen

Engels is op de onderbouw van het voortgezet onderwijs een verplicht vak. Het wordt gezien als mede bepalend voor je succes in het vervolgonderwijs en straks op de arbeidsmarkt. Doelpunt heeft veel ervaring met het geven van bijles Engels. Als uw kind moeite heeft met Engelse grammatica of woordjes, met Engelse teksten begrijpen, schrijven of uitspreken, terwijl anderen daar schijnbaar geen moeite mee hebben, kan dat ontmoedigend werken. Bijlessen van Doelpunt kunnen uw kind weer voldoende zelfvertrouwen geven. Doelpunt streeft ernaar uw kind echt verder te helpen.

Engels is de wereldtaal bij uitstek en is in deze tijd een belangrijke bouwsteen voor een succesvolle carrière en persoonlijke onafhankelijkheid. Op vervolgopleidingen kun je niet meer zonder een goede kennis van het Engels, wat je ook gaat studeren. Reizen, netwerken, internationale samenwerking, een uitdagende baan: Engels zal een vereiste zijn.

Doelpunt kan zich goed verplaatsen in de denkwereld van de leerlingen door onze ervaring van meer dan 30 jaar in het onderwijs. Doelpunt neemt tijdens de bijles uitgebreid de tijd om met geduld en op een manier die bij de leerling past, de stof duidelijk uit te leggen. Doelpunt heeft veel ervaring met het geven van bijlessen voor het vak Engels.

Onze bijlessen zijn veelal zo opgezet dat wij uitgaan van de stof die in de klas wordt behandeld. Vervolgens gaan wij samen stap voor stap de kennisachterstand wegwerken. In de bijles werken wij daarnaast samen toe naar de eerstkomende toetsen. Het zelfvertrouwen van uw kind zal toenemen. Uw kind gaat Engels misschien zelfs leuk vinden! Zeker als de cijfers door de bijlessen omhoog gaan.

Onze werkwijze

Het maken van huiswerk en het leren voor toetsen is soms best lastig. Wij helpen uw kind daar graag bij! We gaan samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe maak ik een goede planning? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan.

Belangrijke onderdelen van bijles Engels

The present simple, future continuous en present perfect continuous; je had er voor de middelbare school vast nog nooit van gehoord. In de onderbouw van het voorgezet onderwijs moet uw kind zinnen in de goede vorm zetten, maar hoe doet uw kind dat? Wij gaan met uw kind aan de slag en oefenen hier samen mee. Bij woordjes leren is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste strategie zodat de woordjes blijven hangen. Dat is erg belangrijk, want een goede woordenschat is uiteindelijk de basis voor het beheersen van de taal. Ook met lees- en luistertoetsmateriaal wordt geoefend tijdens de bijles, om hierbij ook te leren wat voor uw kind de beste manier is om zo’n toets aan te pakken.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!