Bijles VWO

Het VWO geeft toegang tot het hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs. Vanuit deze vervolgopleiding kun je beginnen aan jouw droomcarrière. Het VWO vormt dus de basis voor een mooie toekomst. Het wordt echter vaak als een moeilijk niveau ervaren. Daarnaast moet je al vroeg lastige keuzes maken zoals bij de profielkeuze. In elk leerjaar van het VWO zitten vrijwel altijd vakken die je minder zullen liggen, wat op termijn voor problemen kan gaan zorgen. Bijles op VWO-niveau van Doelpunt zorgt ervoor dat jij deze problemen kan verhelpen en het gewenste resultaat kan gaan behalen. Doelpunt biedt ondersteuning bij de vakken waar jij problemen ervaart, zodat jij zonder onnodige stress je toetsen zal halen.

Bij Doelpunt helpen wij uw kind bij het leren voor toetsen en het maken van huiswerk. Hierbij verplaatsen wij ons in de denkwijze van uw kind. Wij nemen de tijd om een leermethode toe te passen die bij de leerling past en die de stof op een manier uitlegt waardoor de leerling de stof begrijpt. Doelpunt heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs en weet daardoor hoe wij uw kind moeten begeleiden om goede cijfers te behalen en zijn of haar zelfvertrouwen terug te krijgen of te verhogen.

Onze werkwijze

We gaan samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: “Hoe maak ik een goede planning?”, “Op welke manier kan ik optimaal leren leren?”, “Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk?” en “Hoe organiseer ik mijn huiswerk?”. Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan.

Samen met de bijlesdocent van Doelpunt ontwikkelt de leerling op deze manier inhoudelijke competenties, kennis en vooral enthousiasme voor een succesvolle schoolcarrière. Tijdens de bijles op VWO-niveau wordt er gericht op wat de leerling nodig heeft en hoe hij of zij ondersteund moet worden om goede resultaten te behalen en plezier te krijgen in het maken van schoolwerk.

Wat zeggen ouders en kinderen over Peter?

"Het verschil met mijn vorige huiswerkbegeleiding is dat ik bij doelpunt altijd goed begeleid word."

Colin

Lees volledige recensie

"Ik heb Peter altijd als een daadkrachtige, humoristische en gestructureerde docent beschouwd"

Nina van Buuren

Lees volledige recensie

"Jaren later was ik ontzettend verheugd dat ik bij hem in het voetbalteam terecht kon komen."

Alex Schoneveld

Lees volledige recensie

Hoe ziet de bijles VWO eruit?

In een een-op-een-context bieden we gerichte, vakinhoudelijk bijles op VWO-niveau en wordt de bijles altijd nauwkeurig afgestemd op wat de leerling nodig heeft. Door deze bijlessen worden veel leerlingen doelmatig en effectief geholpen. Doelpunt geeft bijles in alle schoolvakken op VWO-niveau voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Wij gaan tijdens de bijles op VWO-niveau achterhalen welke kennisachterstanden en leerproblemen er zijn. Geen leerling is gelijk. De bijlesdocent kan de bijles rechtstreeks afstemmen op de persoonlijke en individuele omstandigheden van de leerling. De leerling als individu staat tijdens de bijles altijd centraal.

Tijdens de bijles op VWO-niveau zullen wij lesstof afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich namelijk lang achter elkaar concentreren. Sport- en spelactiviteiten zorgen ervoor dat de concentratie tijdens de lessen hoog blijft én dat de bijles leuk blijft.

Samen werken wij tijdens de bijles op VWO-niveau naar de eerstkomende toets toe. Het is namelijk belangrijk dat de cijfers omhoog gaan. Door regelmatig de stof van de vorige bijles te herhalen, begrijpt de leerling de stof beter en onthoudt de leerling de stof ook beter. Dit geeft rust en vertrouwen en zal ervoor zorgen dat uw kind betere cijfers haalt en beter in zijn of haar vel gaat zitten. Goede cijfers leiden namelijk vaak tot meer zelfvertrouwen.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!