Bijles

In een een-op-een-context bieden we gerichte, vakinhoudelijk bijles en wordt de bijles altijd nauwkeurig afgestemd op wat de leerling nodig heeft. Door deze bijlessen worden veel leerlingen doelmatig en efficiënt geholpen. Doelpunt geeft bijles in alle schoolvakken en op alle niveaus van de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Wij gaan tijdens de bijles achterhalen welke kennisachterstanden en leerproblemen er zijn. Geen leerling is gelijk. De bijlesdocent kan de bijles rechtstreeks afstemmen op de persoonlijke en individuele omstandigheden van de leerling. De leerling als individu staat tijdens de bijles altijd centraal.

Samen met de bijlesdocent van Doelpunt ontwikkelt de leerling op deze manier inhoudelijke competenties, kennis en vooral enthousiasme voor een succesvolle schoolcarrière. Tijdens de bijles wordt er gericht op wat de leerling nodig heeft en hoe hij of zij ondersteunt moet worden om goede resultaten te behalen en plezier te krijgen in het maken van schoolwerk.

Het kennismakingsgesprek voorafgaand aan de samenwerking

Een goede klik tussen de uw kind en ons vinden wij cruciaal voor het succes van de bijles. Het kennismakingsgesprek is dan ook een belangrijk onderdeel van het bijlestraject. Uiteraard bespreken we de leerprestaties en de behaalde cijfers. We kijken welk vak of welke vakken aandacht verdienen. Hierna gaat de bijles van start. Veelal kunnen we binnen een week beginnen met de bijles.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken wij de volgende vragen: Wanneer zijn de eerstkomende toetsen? Welke achterstanden zijn er? Maar we bespreken ook hoe de leerling zich voelt op school. Gaat hij of zij graag naar school? Wil de leerling zelf graag geholpen worden met bijles of wordt de bijles als belasting ervaren? En de belangrijkste vraag: wat moet er in de bijles gebeuren om de problemen op te lossen? De uitkomst van het kennismakingsgesprek stelt ons in staat om een passende bijlesmethode aan te bieden waardoor de kans op succes zo hoog mogelijk is. Op deze wijze hebben wij ervaren dat de bijles het meest succesvol is.

Wat zeggen ouders en kinderen over Peter?

"Het verschil met mijn vorige huiswerkbegeleiding is dat ik bij doelpunt altijd goed begeleid word."

Colin

Lees volledige recensie

"Ik heb Peter altijd als een daadkrachtige, humoristische en gestructureerde docent beschouwd"

Nina van Buuren

Lees volledige recensie

"Jaren later was ik ontzettend verheugd dat ik bij hem in het voetbalteam terecht kon komen."

Alex Schoneveld

Lees volledige recensie

Onze werkwijze

We gaan samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe maak ik een goede planning? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan.

Hoe ziet de bijles eruit?

Tijdens de bijles zullen wij lesstof afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich namelijk lang achter elkaar concentreren. Sport- en spelactiviteiten zorgen ervoor dat de concentratie tijdens de lessen hoog blijft én dat de bijles leuk blijft.

Samen werken wij tijdens de bijles naar de eerstkomende toets toe. Het is namelijk belangrijk dat de cijfers omhoog gaan. Door regelmatig de stof van de vorige bijlessen te herhalen, begrijpt de leerling de stof beter en onthoudt de leerling de stof ook beter. Dit geeft rust en vertrouwen en zal ervoor zorgen dat uw kind betere cijfers haalt en beter in zijn of haar vel gaat zitten. Goede cijfers leiden namelijk vaak tot meer zelfvertrouwen.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!