Coaching

Coaching binnen Doelpunt is een effectieve manier om uw kind te helpen bij zijn of haar uitdagingen. Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het leertraject wordt per traject bijna volledig op de persoonlijkheid en leerbehoefte van uw kind samengesteld.

Vindt een coach en verbeter je schoolresultaten 

Ongeacht het niveau, iedereen is welkom. Ieder kind kan zo ervaren dat bezig zijn met schoolwerk ook op een plezierige manier kan. Waarbij er wel naar een bepaald doel – vandaar ook de naam van dit bureau – wordt toegewerkt. Idealiter een kind dat beter in zijn vel zit, en dat werkt vaak door in de schoolresultaten.

Bij Doelpunt helpen wij uw kind bij het logisch oplossen van opgaven en verplaatsen wij ons hierbij in de denkwijze van uw kind. Hierbij nemen wij de tijd om een leermethode toe te passen die bij de leerling past en die de stof op een manier uitlegt waardoor de leerling de stof begrijpt. Doelpunt heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs en weet daardoor hoe wij uw kind moeten begeleiden om goede cijfers te behalen en zijn of haar zelfvertrouwen terug te krijgen of te verhogen.

Hoe ziet de coaching eruit? 

Een-op-een coaching neemt een belangrijke plaats in. Hierbij is er veel aandacht voor de individuele behoefte van het kind. Vanuit onze expertise kijken we waar hij of zij tegenaan loopt en welke leermethoden ondersteuning kunnen bieden. Dat zal voor het ene kind misschien net iets anders zijn, dan voor het andere kind.

We gaan in ieder geval samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden geen specifieke huiswerkondersteuning gericht op één vak, maar een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Hoe maak ik een goede planning? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan. Het is door de opzet ook mogelijk dat scholieren leerervaringen met elkaar uitwisselen. Uiteraard houden we contact met ouders over de voortgang. Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd bij ons terecht.

Hoe ziet een middag bij Doelpunt eruit? 

We maken er een gezellige middag van. De kinderen worden begeleid en geholpen met hun huiswerk en we zorgen voor voldoende afwisseling. Na schooltijd komen de kinderen (aansluitend op hun rooster) naar het clubgebouw van Korfbalvereniging Tempo in Alphen aan den Rijn. Daar worden ze door Peter ontvangen met wat drinken en iets lekkers. Vervolgens plannen we de middag: Wat staat er vandaag op het programma? Hoe gaan we vandaag het huiswerk organiseren? Waar heeft jullie kind vragen over? En hoe en wanneer organiseren we momenten om te bewegen of iets anders te doen? Dan gaan de leerlingen aan de slag. Aan het einde van de dag evalueren we de dag en gaan de kinderen huiswerkvrij naar huis.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!