Huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken is voor de meeste kinderen iets waar ze zich toe moeten zetten. Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend of gemakkelijk om dat elke dag voor elkaar te krijgen. Na een dag school is de motivatie en de discipline vaak niet meer aanwezig om nog aan het huiswerk te beginnen. Thuisgekomen zijn de verleidingen van mobiele telefoons en gamen enorm groot en is het maken van huiswerk niet gemakkelijk. Doelpunt brengt daar verandering in en laat zien dat het echt anders kan. Bij Doelpunt zien we dat huiswerk maken leuk én leerzaam kan zijn. Met plezier leren in combinatie met beweging, spel en professionele huiswerkbegeleiding. 

Veel werkende ouders doen hun best om een gezonde balans te vinden tussen hun werk en hun gezin. Toch lopen ze vaak aan tegen vaste werktijden, al dan niet buitenshuis. Voor kinderen kan dat betekenen dat ze na schooltijd (alleen) thuiskomen en zelf aan de slag moeten met hun huiswerkopdrachten. Dat kan – met name rond de overgang van basisschool naar de middelbare school en met het wegvallen van bijvoorbeeld de vertrouwde BSO – best aanvoelen als een flink ‘gat’. Huiswerkbegeleiding bij Doelpunt kan dan een passende oplossing zijn en support en zekerheid bieden.  

Wij bieden huiswerkbegeleiding aan scholieren van groep 8 en uit de eerste, tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs. Wij bieden huiswerkbegeleiding VMBO, huiswerkbegeleiding HAVO en huiswerkbegeleiding VWO aan. Ieder kind kan zo ervaren dat bezig zijn met huiswerk ook op een plezierige manier kan. Waarbij er wel naar een bepaald doel – vandaar ook de naam van dit bureau – wordt toegewerkt. Een kind dat beter in zijn vel zit en zelfverzekerder is, zal op school beter kunnen presteren.

Professionele huiswerkbegeleiding 

Bij Doelpunt krijgen jouw kinderen na schooltijd professionele huiswerkbegeleiding bij het plannen en maken van hun huiswerk. We gaan samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: “Hoe organiseer ik mijn huiswerk?”, “Hoe maak ik een goede planning?”, “Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk?”

en “Op welke manier kan ik optimaal leren leren?”. Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een leer plan ‘op maat’. Het is door de opzet ook mogelijk dat scholieren leerervaringen met elkaar uitwisselen. Uiteraard houden we contact met ouders over de voortgang. Kinderen zijn voor het avondeten klaar met hun huiswerk en hebben een leerzame, leuke middag gehad. Ouders hebben niet meer de zorg dat ze niet weten waar hun kind na schooltijd is, wat ze aan het doen zijn en of het wel in orde komt met het schoolwerk. Daarin kan Doelpunt een ondersteunende rol spelen. Het zorgt voor minder stress en meer balans als ouders kunnen vertrouwen dat hun kind op een veilige plek mét professionele huiswerkbegeleiding zijn of haar huiswerk kan maken. 

Werkwijze Doelpunt Alphen

Huiswerk maken hoeft helemaal niet aan te voelen als een zware last. Zeker niet wanneer dat wordt afgewisseld met (sport)activiteiten en gezelschapsspellen. Zowel voor jongens als meiden is er genoeg te beleven: buiten sporten op de velden rondom het clubhuis, leuke gezelschapspellen spelen, er is tafelvoetbal en een dartboard. Op die manier kunnen kinderen op een meer ontspannen manier met hun schoolwerk bezig zijn. Door huiswerk, sport en spel met elkaar af te wisselen. 

Een-op-een coaching neemt ook een belangrijke plaats in. Daarbij is er veel aandacht voor de individuele behoefte van het kind. Vanuit onze expertise kijken we waar hij of zij tegenaan loopt en welke leermethoden ondersteuning kunnen bieden. Dat zal voor het ene kind misschien net iets anders zijn, dan voor het andere kind. 

Wij begeleiden kinderen na schooltijd bij het maken van huiswerk en schoolopdrachten. Natuurlijk wordt er hard gewerkt en hebben de kinderen aan het einde van de dag hun huiswerk af, maar er is ook ruimte voor ontspanning en beweging. Het leren wordt op een laagdrempelige en ontspannen manier afgewisseld met sport- en spelactiviteiten.

Kenmerken van onze huiswerkbegeleiding

Na schooltijd komen de kinderen aansluitend op hun rooster naar het clubgebouw van korfbalvereniging Tempo in Alphen aan den Rijn. Daar worden ze door Peter ontvangen met wat drinken en iets lekkers. Vervolgens plannen we de middag: Wat staat er vandaag op het programma? Hoe gaan we vandaag het huiswerk organiseren? Waar heeft jullie kind vragen over? En hoe en wanneer organiseren we momenten om te bewegen of iets anders te doen? Dan gaan de leerlingen aan de slag. 

We maken er een gezellige middag van. De kinderen worden begeleid en geholpen met hun huiswerk en we zorgen voor voldoende afwisseling. Aan het einde van de dag evalueren we de dag en gaan de kinderen huiswerkvrij naar huis. Zo heeft uw kind een leuke en leerzame middag gehad en heeft u geen zorgen dat uw kind zijn of haar huiswerk niet maakt. 

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!