Ons concept

Kinderen en huiswerk is niet altijd een gelukkige combinatie. Na een dag school is de motivatie en de discipline vaak niet meer aanwezig om nog aan het huiswerk te beginnen. Thuisgekomen zijn de verleidingen van mobiele telefoons en gamen enorm groot en is het maken van huiswerk niet gemakkelijk. Doelpunt brengt daar verandering in en laat zien dat het écht anders kan. Door huiswerk, sport en spel met elkaar af te wisselen. Wij bieden ondersteuning aan scholieren uit de eerste, tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs.

Ongeacht het niveau, iedereen is welkom. Ieder kind kan zo ervaren dat bezig zijn met schoolwerk ook op een plezierige manier kan. Waarbij er wel naar een bepaald doel – vandaar ook de naam van dit bureau – wordt toegewerkt. Een kind dat beter in zijn vel zit en zelfverzekerder is, zal op school beter kunnen presteren.

Wat biedt Doelpunt? 

Wij begeleiden kinderen na schooltijd bij het maken van huiswerk en schoolopdrachten. We zorgen dat ze dat in alle rust kunnen doen. Het leren wordt op een losse en ontspannen manier afgewisseld met sport- en spelactiviteiten.

Is dat dan alles? 

Dat is nog niet alles, want ook een-op-een coaching neemt een belangrijke plaats in. Daarbij is er veel aandacht voor de individuele behoefte van het kind. Vanuit onze expertise kijken we waar hij of zij tegenaan loopt en welke leermethode(n) ondersteuning kunnen bieden. Dat zal voor het ene kind misschien net iets anders zijn, dan voor het andere kind. We gaan in ieder geval samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen.

We bieden geen specifieke huiswerkondersteuning gericht op één vak, maar een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Hoe maak ik een goede planning? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan. Het is door de opzet ook mogelijk dat scholieren leerervaringen met elkaar uitwisselen. Uiteraard houden we contact met ouders over de voortgang. Bij vragen of opmerkingen kun je altijd bij ons terecht.

Hoe ziet een middag bij Doelpunt er precies uit? 

Na schooltijd komen de kinderen (aansluitend op hun rooster) naar het clubgebouw van ‘Tempo’. Daar worden ze door Peter ontvangen met wat drinken en iets lekkers. Vervolgens plannen we de middag: Wat staat er vandaag op het programma? Hoe gaan we vandaag het huiswerk organiseren? Waar heeft jullie kind vragen over? En hoe en wanneer organiseren we momenten om te bewegen of iets anders te doen? Dan gaan de leerlingen aan de slag.

We maken er een gezellige middag van. De kinderen worden begeleid en geholpen met hun huiswerk en we zorgen voor voldoende afwisseling. Aan het einde van de dag evalueren we de dag en gaan de kinderen huiswerkvrij naar huis.

Hoe zit het met de locatie? 

Het clubgebouw ‘Tempo’ ligt aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Het biedt een huiselijke, warme en veilige omgeving waar kinderen na schooltijd – met elkaar hun huiswerk maken. Het clubgebouw is ruim van opzet, waardoor er ook voldoende rustige plekken zijn om te leren.

Wat biedt Doelpunt ouders? 

Kinderen zijn voor het avondeten klaar met hun huiswerk en hebben een leuke middag gehad. Ouders hebben niet meer de zorg dat ze niet weten waar hun kind na schooltijd is, wat ze aan het doen zijn en of het wel in orde komt met het schoolwerk. Daarin kan Doelpunt een ondersteunende rol spelen. Het zorgt voor minder stress en meer balans als ouders vertrouwen hebben dat hun kind op een veilige plek mét professionele begeleiding zijn of haar huiswerk kan maken.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!