Over ons

Doelpunt Alphen geeft huiswerkbegeleiding en bijles op een interactieve manier met sport- en spelactiviteiten. Dit doen wij met plezier voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ongeacht het niveau, iedereen is welkom. Wij bieden huiswerkbegeleiding en bijles aan VMBO 1 t/m 3, HAVO 1 t/m 3 en VWO 1 t/m 3.

Over Peter? 

Peter woont in Alphen aan den Rijn en heeft twee dochters van 21 en 25 jaar oud. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, fitness en hij loopt hard.

Zijn werk als docent combineert hij graag met sport. “Sporten houdt mij scherp, fris en zorgt ervoor dat ik mijn dagelijkse werkzaamheden goed aankan. Ik denk dat bewegen voor iedereen belangrijk is, maar zeker ook voor kinderen. Door na schooltijd even te sporten of op een andere manier actief bezig te zijn, krijg je energie en kun je daarna weer helemaal met je hoofd bij het huiswerk zijn. Ik geloof dat bewegen het lerend vermogen versterkt en zorgt voor een gezonde balans.”

De missie van Peter is om kinderen met aandacht en plezier te begeleiden in een fijne en veilige omgeving na schooltijd. “Leerlingen zien groeien in hun ontwikkeling, vind ik elke keer weer mooi om te zien. Ik hoop ze vertrouwen in zichzelf mee te kunnen geven.”

Achtergrond

Peter heeft al meer dan dertig jaar werkzaam in het onderwijs. Eerst jarenlang als leerkracht basisonderwijs, vervolgens als docent op het MBO en momenteel werkt hij als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Aan onderwijservaring dus geen gebrek!

Onze werkwijze

Wij begeleiden kinderen na schooltijd bij het maken van huiswerk en schoolopdrachten. We zorgen dat ze dat in alle rust kunnen doen. Het leren wordt op een losse en ontspannen manier afgewisseld met sport- en spelactiviteiten. Dat is nog niet alles, want ook een-op-een coaching neemt een belangrijke plaats in. Daarbij is er veel aandacht voor de individuele behoefte van het kind. Vanuit onze expertise kijken we waar hij of zij tegenaan loopt en welke leermethode(n) ondersteuning kunnen bieden. Dat zal voor het ene kind misschien net iets anders zijn, dan voor het andere kind.

We gaan in ieder geval samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden geen specifieke huiswerkondersteuning gericht op één vak, maar een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Hoe maak ik een goede planning? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan. Het is door de opzet ook mogelijk dat scholieren leerervaringen met elkaar uitwisselen. Uiteraard houden we contact met ouders over de voortgang. Bij vragen of opmerkingen kun je altijd bij ons terecht.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!