Bijles voor het vak Duits

Voor veel Nederlanders is Duits, na Nederlands en Engels de derde belangrijkste taal. Ongeveer driekwart van de Nederlanders gaf in 2012 aan ten minste één klein woordje Duits te kunnen spreken. Ook wonen er momenteel 386.000 Duitsers in Nederland. Als je aan Duits denkt, denk je uiteraard aan Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland is Duits de officiële voertaal. Het is daarmee de meest gesproken moedertaal van Europa. Bovendien wordt Duits gesproken als tweede en derde taal in Italië, België, Luxemburg en Liechtenstein.

Heeft mijn kind bijles Duits nodig?

Veel kinderen staan bij de gedachte aan het vak Duits niet meteen te springen. Duits wordt nog vooral geassocieerd met veel stampen. Dit geldt voor zowel woordenlijsten als de Duitse grammatica. Voor veel kinderen die voor het eerst kennis maken met de Duitse taal, vormen de geslachten van Duitse woorden het grootste struikelblok. Ook raken velen het overzicht kwijt bij de vervoegingen van zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden. Als uw kind moeite heeft om de Duitse grammatica, woorden en/of vervoegingen eigen te maken, dan is het een goed idee om aan bijles Duits te beginnen. Hoe eerder u de ondersteuning van Doelpunt Alphen inzet, hoe sneller de achterstand die uw kind heeft opgelopen kan worden verkleind.

Waarom bijles Duits bij Doelpunt Alphen?

Doelpunt Alphen staat in Alpen aan de Rijn en omstreken bekend als een huiswerkinstituut met een unieke aanpak. Kinderen komen na schooltijd naar Doelpunt Alphen toe om hier huiswerk te maken en om te leren voor proefwerken en andere toetsen. Onderzoek van de rijksuniversiteit Groningen uit 2020 heeft aangetoond dat bewegen kan helpen om leerprestaties en het concentratievermogen bij jongeren en jongvolwassenen (12-30 jaar) te verbeteren. Even kunnen bewegen is een mooi moment voor de kinderen om de geest tussen het leren door wat rust te geven. Bovendien kan het geheugen de geleerde stof door het bewegen beter rangschikken en verwerken. Peter zal namens Doelpunt Alphen de kinderen begeleiden. Hij maakt samen met uw kind een op maat gemaakt plan van aanpak. Hierin wordt gekeken naar de huiswerkopdrachten voor het vak Duits alsmede de schriftelijke overhoringen en proefwerken die voor uw kind op de planning staan.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Geplaatst op: 20 oktober 2022

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!