Huiswerkbegeleiding VMBO

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs geeft toegang tot het mbo. Het vmbo is opgesplitst in vier leerwegen, dit zijn de basis-, kader-, gemengde- en theoretische leerweg. Deze leerwegen sluiten aan op specifieke niveaus op het mbo. Daarnaast is het mogelijk om na het vmbo door te stromen naar de havo. Dit biedt de mogelijkheid een vervolgopleiding op het hbo te volgen. Vanuit elk van deze vervolgopleidingen kun je beginnen aan jouw droomcarrière. Het vmbo vormt dus de basis van een mooie toekomst. Het vmbo kenmerkt zich door theorie te combineren met de praktijk. De theoretische basis maakt het voor veel leerlingen lastig om het gewenste resultaat te behalen. Huiswerkbegeleiding op vmbo-niveau van Doelpunt zorgt ervoor dat jij dit gewenste resultaat wel kan gaan behalen. Doelpunt biedt ondersteuning bij de vakken waar jij problemen ervaart, zodat jij zonder onnodige stress je toetsen zal halen.

Bij Doelpunt helpen wij uw kind bij het logisch oplossen van opgaven en verplaatsen wij ons hierbij in de denkwijze van uw kind. Hierbij nemen wij de tijd om een leermethode toe te passen die bij de leerling past en die de stof op een manier uitlegt waardoor de leerling de stof begrijpt. Doelpunt heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs en weet daardoor hoe wij uw kind moeten begeleiden om goede cijfers te behalen en zijn of haar zelfvertrouwen terug te krijgen of te verhogen.

Tijdens de huiswerkbegeleiding op vmbo-niveau zullen wij beginnen met te achterhalen waar de leerling met de kennis en vaardigheden van het vak is blijven steken. Vanuit dat standpunt wordt samen de achterstand weggewerkt en wordt er toegewerkt naar de eerstkomende proefwerken. Deze benadering helpt uw kind bij het begrijpen van de theorie en het behalen van goede cijfers. Tijdens de huiswerkbegeleiding op vmbo-niveau focussen wij ons op het uitleggen en leren van de theorie en het toepassen van deze kennis door het oefenen met opgaven. Als de leerling de theorie begrijpt, kan de leerling namelijk makkelijker opgaven begrijpen en maken. Dit zal uiteindelijk leiden tot hogere cijfers. De huiswerkbegeleiding van Doelpunt Alphen is doel- en resultaatgericht.

Onze werkwijze 

We gaan samen met jullie kind aan de slag om eventuele leerobstakels te tackelen. We bieden een brede, meer algemene leerbegeleiding waarbij we antwoord gaan vinden op vragen als: Hoe maak ik een goede planning? Op welke manier kan ik optimaal leren leren? Hoe zorg ik voor successen op school met behulp van het leren en maken van mijn huiswerk? Hoe organiseer ik mijn huiswerk? Samen met jullie kind onderzoeken we deze vragen en maken een ‘op maat’ leerplan.

Hoe ziet de huiswerkbegeleiding VMBO eruit? 

Tijdens de huiswerkbegeleiding op vmbo-niveau zullen wij lesstof afwisselen met sport- en spelactiviteiten. Niemand kan zich namelijk lang achter elkaar concentreren. Sport- en spelactiviteiten zorgen ervoor dat de concentratie tijdens de lessen hoog blijft én dat de huiswerkbegeleiding leuk blijft.

Samen werken wij tijdens de huiswerkbegeleiding op vmbo-niveau naar de eerstkomende toets toe. Het is namelijk belangrijk dat de cijfers omhoog gaan. Door regelmatig de stof van de vorige huiswerkbegeleiding te herhalen, begrijpt de leerling de stof beter en onthoudt de leerling de stof ook beter. Dit geeft rust en vertrouwen en zal ervoor zorgen dat uw kind betere cijfers haalt en beter in zijn of haar vel gaat zitten. Goede cijfers leiden namelijk vaak tot meer zelfvertrouwen.

Op onze pagina huiswerkbegeleiding krijgt u een nog beter beeld van wat huiswerkbegeleiding uw kind kan bieden.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!