Begeleiding op maat voor Sem

Sem kwam in maart 2022 naar Doelpunt Alphen. Sem zit in 1 VWO op het Scala College in Alphen aan den Rijn. Sem had moeite met het plannen en indelen van zijn huiswerk. Hij heeft hier op de basisschool nooit mee te maken gehad. Hij had zijn huiswerk altijd al in de les af en hoefde daardoor thuis bijna nooit nog aan zijn huiswerk. Hierdoor was Sem niet gewend om zijn huiswerk te plannen en dit op een effectieve manier in te delen. Eenmaal in VWO 1 aangekomen ging dit echter anders. Sem moest na schooltijd nog aan zijn huiswerk en kwam erachter dat hij moeite had met het plannen en indelen van zijn huiswerk.

Sem en zijn ouders benaderden Doelpunt Alphen en vroegen om hulp. Op dat moment had hij 6 tekorten. Er was werk aan de winkel en samen met Doelpunt Alphen is Sem aan de slag gegaan. Sem is een jongen die het nodig heeft om te bewegen. Hij is graag actief bezig en vindt de afwisseling tussen activiteiten en schoolwerk erg fijn.

Op school of bij andere bedrijven die huiswerkbegeleiding aanbieden is er niet/nauwelijks ruimte voor afwisseling. Sem vindt het fijn dat er bij Doelpunt Alphen hier wel de ruimte voor is. Hij had vooral moeite met de vakken wiskunde, geschiedenis en Frans. Doelpunt Alphen is samen met Sem aan de gang gegaan om zijn schoolresultaten te verbeteren.

Hoe zag de samenwerking eruit?

De huidige manier van leren of het maken van huiswerk van Sem zijn allereerst bekeken. Daarnaast zijn er nieuwe leermethodes besproken met Sem. We hebben vragen behandeld zoals: “Hoe leer jij momenteel?, “Hoe pak je je huiswerk aan?, “Welke volgorde hou je aan en waarom?”. De antwoorden op deze vragen gaven ons inzicht in wat wel en niet werkt voor Sem. Op basis daarvan hebben wij samen de leermethodes gekozen die volledig aansluiten bij Sem. Zo hebben wij een begeleiding op maat geleverd die het beste past bij de leerling.

Wat heeft het opgeleverd?

Zojuist heeft Sem zijn laatste proefwerk gemaakt. Sem gaat over naar VWO 2 zonder onvoldoendes! Hij is erg blij met de hulp die hij van Doelpunt Alphen heeft gekregen. Qua resultaten zijn de ouders van Sem ook erg tevreden en daarnaast zien zij dat hij het erg naar zijn zin heeft. Sem en de ouders van Sem hebben aangegeven dat ze volgend schooljaar door willen bij Doelpunt Alphen.

Vrijblijvende kennismaking aanvragen

Bent u benieuwd wat Doelpunt voor uw kind kan betekenen op het gebied van studiecoaching, huiswerkbegeleiding of bijles? Vul dan hieronder uw gegevens in zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken!

Hi! Heb je vragen??

Neem contact op met Peter!